5. helmikuuta 2011

ESRA superviikonloppu 5.2.2011

Kävin tänään ESRAn superviikonloppu tapahtumassa. Kävin kuuntelemassa luoentoa joka oli enimmäkseen suuntautunut aluevalmennettaville, mutta joukossa oli kyllä muitakin. Luentoa piti eläinlääkäri Lissu Harmo, estevalmentaja Teppo Hakala sekä ravitsemusterapeutti.
Lissu kertoi hevosten dopingista sekä lääkityksestä. Lissu selvitti hyvin mitkä aineet luokitellaan lääkeiksi ja mitkä rehuiksi. Myös ulkoisista hoitovoiteista tuli mielenkiintoista tietoa.
Teppo puhui paljon ratsastajan motivaatiosta. Tämä on minusta erittäin hyvä aihe, sillä motivaatio on kaiken a ja o lajissa kuin lajissa. Ellei motivaatiota ole, ei kannata harrastaa sillä ilman motivaatiota ei synny hyviä tuloksia. Teppo puhui myös hevosen käsittelystä ja koulutuksesta.
En ehtinyt kuunnella niin paljon ravitsemusterapeutin luentoa, sillä minun oli lähettävä tallille. Mielestäni hän olisi kuitenkin voinut antaa enemmän käytännön vinkkejä hyvän ruokavalion ylläpitämiseen. Uskon, että me kaikki tiedämme miten pitäisi syödä, mutta emme kuitenkaan oikein osaa käytänössä toteuttaa sitä.

Lounaan yhteydessä jaettiin alue-rangkingin parhaille ESRA-plaketit. Palkitsevien joukossa oli m.m. ystäväni Oona Paldanius ja Janni Martikainen. Onnea heille.

Päivä oli muutenkin hauska. Ehti puhua tuttavien kanssa ja tutustua paremmin uusiin ystäviin. Lisäksi ruoka oli todella hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti