23. maaliskuuta 2011

FEI World Dressage Challenger- test B 2001

Seuraavissa kilpailuissa olisi ohjelmana FEI World Dressage Challenger- test B 2001, ja lukijoiden pyynöstä ajon nytten ensin analysoida ohjelmaa ja kertoa hieman vinkkejä tämän ohjelman ratsastamiseen. Ohjelman löydät täältä.

Helpot kohdat:

* Ohjelma ratsastetaan pitkällä radalla, mikä automaatisesti helpottaa hyvän tahdin ja liikkeen löytämistä. Olen huomannut että etenkin ison hevosen kanssa hyvän rytmin ja tahdin löytäminen on paljon helpompaa isolla kentällä kuin pienellä, kun koko ajan ei tarvi kentää. Taitava ratsastaja löytää tahdin ja rytmin jopa pienellä voltilla, joten sellaiset ratsastajat jotka sanovat että he eivät voi ratsastaa lyhyellä radalla koska siellä on niin ahdasta ovat mielestäni heikkoja.
* Paljon kohtia. Tämä mahdollistaa korkean yhteispistemäärän, mikä tarkottaa sitä että jos saat 4 yhdestä kohdasta se ei ole yhtä kallis virhe kuin jossain muussa ohjelmassa jossa on vähemmän kohtia.
* Melko monta helppoa ja yksinkertaista kohtaa, esim. laukannostot ja raviavot
* Sisääntulot ravissa.

Vaikeat kohdat:

* Puoliympyrä vastalaukssa suoraan kokorataleikan jälkeen. hevosen pitää olla todella hyvässä tasapainossa ettei se vaihda. Kannattaa tulla uralle hieman ennen kokorataleikan loppumispistettä, jota saat hevosen ensin suoristettua jotta voit jatkaa tasapainoisessa laukassa puoliympyrälle.
* Käynnin kautta laukanvaihto pitkällä sivulla. otta saat suoritettua tämän liikkeen hyvin, hevonen on oltava täydellisesti avuillasi, sillä sinulla ei ole kulmaa tai muuta kaarevaa uraa jaruapuna.
* Volttikahdeksikko lopputervehdys linjalla. Tämä liike on etenkin Karinon kanssa vaikea, sillä hän esittää yleensä hienoa keskiravia lopputervehdys linjalla. Pituushalkaisijan alussa kannattaa ottaa monta puolipidätettä, ja volteissa tehdä hyvät asetukset ilman että unohtaa suoristuksen keskellä. Ensimmäisen voltin kannattaa lopettaa hieman ennen loppumispistettä jotta saat tehtyä hyvän suoristuksen ennenkuin aloitat toisen voltin. Toisen voltin jälkeen pitää muistaa pitää pohkeet kiinni jotta saat suoran linjan lopputervehdykseen.

Mielestäni avain sana tähän ohjelmaan on hyvä tahti ja rytmi sekä kuuliainen hevonen. Myös tasainen muoto on saatava jo verkassa, sillä ohjemassa tapahtuu koko ajan niin paljon ettei muotoa ehdi korjata radan aikana. Myös siirtymisiä kannattaa tehdä verkassa, sillä niistä saa paljon pisteitä jos ne onnistuu hyvin. Ohjelman kannattaa myös pirtää tarkasti paperille jotta tietää miten ohjelman kuviot ja tiet kannattaa ratsastaa.

Mitä mieltä olitte? Pidittekö tästä postauksesta? Haluatteko että teen vastaavia muista ohjelmista? Miten voin tehdä näistä postauksista parempia?

6 kommenttia:

  1. Itse pidin postauksesta, lisää tämäntyyppisiä! Lisäksi esim. equilinen mallistosta olisin toivonut sinun kertovan viellä enemmän omia mielipiteitäsi.

    VastaaPoista
  2. Oli mielenkiintoinen, varsinkin vinkit vaikeimpiin kohtiin kiva lukea! Tee ihmeessä muistakin ohjelmista tällaisia postauksia!

    VastaaPoista
  3. Tosi huippu postaus, toki lisää tämmösiä! Ois kiva saada muihinkin helppoihin ohjelmiin vinkkejä, kuten vaikka tuttuun ja helppoon KN. specialiin. :)

    Lisäksi ois kiva saada "suosituksia" koulu/yleissaappaista. Eli millaiset nahkasaappaat ovat hyvät kouluratsastukseen? Mielellään hintaluokasta alle 600e!

    Sulla on hirmu mielenkiintoinen blogi :-)!

    VastaaPoista
  4. noi kaikki sun "tämä pitää olla kunnossa tätä rataa varten" pätee kyllä kaikkiin ratoihin....

    VastaaPoista
  5. Listasin ainoastaan ohjelman helpot kohdat.

    VastaaPoista
  6. Hei sun pitäs tehdä postaus arkipäivästä Carryn kans! Eli mitä te teette normaalisti tallilla, kun ei ole kisapäivä!

    VastaaPoista