15. maaliskuuta 2011

Vierasbloggaaja - Esteratsastusmuoti 2011

Moi! Nimeni on Martina ja kisaan itse esteratsastusta seura ja alue tasolla. Minulla on oma poni jonka nimi on Marshland Shandy. Minulla on ollut Shandy 2 vuotta ja olen kisannut sillä 80cm ja 90cm luokkia. Olen Micaelan sisko ja hän pyysi minu kirjoittamaan estemuodista. Toivottavasti pidät tekstistä.
Esteratsastuksen muoti on aika samanlainen kun viime vuonna eli Animo ja Kingsland on erittäin In ja Hööks ja Horze(eli halpis merkkejä) on Out.
Kilpailu ratsastajilla on (alue ja kansallis tasolla) päällään Kingslandin tai Animon housut, kilpailu paita ja takki. Kypäränä käy Charles Owen tai GPA. Hiukset pidetään ponnarissa ja miellään esteratsastajalla on pitkät ja paksut hiukset. Jos esteratsastaja käytää turvaliiviä se on ehdottamasti palaliivi eikä mikään vanha kova turvaliivi. Blingbling kypärät ja muut varusteet pitää olla suht hillittyjä eli ei mitään koko kypärä blinblingejä vaan esim kypärärusetin ympärille laitetut blinblingit ovat siistit.
Kotitreeneissä esteeratsastaja saa pukeutua vähän rennommin kun kouluratsastaja eli hupparit ovat sallittuja. Tänä vuonna väriikkät hupparit ovat in ja niiden kanssa tummat housut. Esteratsastaja käyttää Kingslandin toppaliiviä talvella.
Ratsastaja laittaa hevoselleen suojat pinteleiden sijaan. Suojien väri ovat usein mustat, harmaat tai ruskeet. Kisoissa hevosella on Vereduksen Olympic tai Eskadronin suojat. Satulahuovat saa olla värikkäät mutta isoilla hevosilla pinkit tai Nici satulahuovat eivät sovi. Jos käyttää korvahuppua sen täytyy tietenkin olla sävy sävyyn satulahuovan kanssa. Esteratsastaja saa vaihtaa otsapannan hevoselleen ja erittäin in on v-muotoiset blingbling otsapannat ovat In. Ruskeat varusteet(satulaja suitset) ovat In esteratsastajalla ja tottakai jos käyttää martingaalia sen pitää sopia suitsien ja satulan kanssa.



Animon kisatakki



Kingslandin huppari


Charles Owen kypärä




Veredus Olympic suojat

Jos pidit mene lukemaan blogini


4 kommenttia:

  1. Sä niinku luettelet tähän iha sana sanalla en mikä on in ja mikä out ??! :D:D anteeks mitä .. ?? Esteratsastajat saavat pukeutua miten itseään huvittaa eikä joku pikku rinsessa voi tulla sanelemaan että joo nyt käytät animon takkia ja kl housuja .. EHEI ! weird ...

    VastaaPoista
  2. Ja opetellaan kirjoittamaan yhdyssanoja ja käyttämään väliviivaa.

    VastaaPoista
  3. Ihan peruskielioppikin näyttää olevan out esteratsastuksessa! ;D
    Kyllä se on kuitenkin taidot, millä niitä palkintoja otetaan, ei onneksi ainakaan vielä pelkällä "oikean" merkkisellä takilla tms.

    VastaaPoista
  4. Tässä puhuttiinkin esteratsastusmuodista eikä siitä millä taidoilla kisat voitetaan ;)

    VastaaPoista